luni, 29 aprilie 2013

Lunea si supararile ei

N-as fi putut sa scriu ca de fapt ieri, duminica, am fost cea mai suparata. Pentru ca duminica e duminica si in plus a fost si ziua mea de nume si n-as fi putut sa spun ca atunci cand m-am trezit ma mancau ingrozitor lateralele degetelor si cand m-am uitat erau iar zeci sau sute de bubite mici una langa alta. Tocmai ieri. Si ca mi-am bagat si mainile in apa rece, am pus si gheata dar tot ma mancau ca nebunele. La un moment dat s-au potolit. Si atunci am iesit afara cu Ioana la plimbare. Intamplator am intalnit-o si pe doctorita care mi-a spus sa opresc Sulfurul si sa asteptam pana azi seara cand ma voi duce iar la ea si se va gandi la un alt remediu. Ca Sulfurul a facut ce a putut si acum trebuie sa schimbam. Ce-i drept, dupa Sulfur pot sa imi indoiesc degetul mic, s-a desumflat si nici pielea nu mai arata atat de rau. Chiar si bubitele de ieri nu au facut prea mult rau. S-au spart si gata. Sa vedem ce nou remediu vom incerca.
Recunosc ca m-am suparat destul de mult ieri cand le-am vazut iar si m-am intristat. Dar sunt mult mai calma si stiu cu certitudine ca ma voi face bine. Va fi probabil un proces mai lung si mai anevoios decat in alte cazuri de vindecari rapide despre care citesc pe net, dar nu imi pierd speranta. Si da, tot pe homeopatie merg.
Si asa ca scriu ca de vina e lunea :)
Plus ca sunt putin suparata si dezamagita si ranita in amorul propriu de anumite actiuni ale unei persoane foarte dragi mie. Chiar daca stiu ca nu face cu intentie ceea ce face.
Asa ca lunea asta e de vina pentru tot.

9 comentarii:

  1. buna. ma numesc mihaela si ma lupt si eu de ceva timp cu dishidroza. in urma cu vreo 3 ani mi-a aparut prima oara pe brate, in urma uitlizarii unor detergenti ff puternici, am fost la medic si m-a diagnosticat cu foliculita si mi-a dat hidrocortizon crema. nu imi trecea, asa ca m-am dus din nou dar m-a trimis acasa si mi-a sups sa ma dau in continuare cu hidrocortizon. am ajuns la concluzia ca mai bine ma tratez singura, asa ca am inceput sa folosesc diferite creme pe baza de corticoizi sau antibiotice. bratele mi s-au vindecat, dar au inceput sa-mi apara bubitele pe maini, abdomen(de la o curea metalica, asa mi-am dat seama ca am inceput sa am alergie la nichel). timp de 2 ani m-am tratat singura dar de fiecare data dupa ce disparea imi reapareau bubitele. am fost in sfarsit la medic(mi-am schimbat medicul) acum 2 sapt si m-a diagnosticat cu dishidroza. mi-a spus ca e o afectiune cronica, dar ca se poate trata si cu putina grija pot avea mainile in perfecta stare tot timpul.
    de 2 sapt am mainile aproape perfecte, acum o luna eram plina de taieturi si bubite, un deget era atat de afectat ca incepuse sa mi se dezlipeasca unghia.
    tratamentul medicului: sa imi mentin mainile pe cat posibil uscate dar sa le hidratez tot timpul(folosesc neutrogema concentrata, fara parfum si vazelina cosmetica)
    imi spal mainile cu sapun natural de glicerina
    crema cu corticoizi dimineata si seara(doar seara cand am mainile ok)
    sulfat de zinc - 1 gr intr-un litru de apa fierbinte - imi ajunge pt cateva zile- dimineata si seara imi pun intr-un bol mic si imi tin degetele in solutie 10 minute, e o adevarata alinare cand ai bubite, nu te mai mananca si le usuca rapid.
    cand gatesc sau fac curatenie, intotdeauna imi pun manusi, dar fff important, manusi de bumbac si peste de plastic
    alt lucru f important ce mi-a spus medicul e ca daca ai rani deschise pe maini trebuie sa ai grija sa nu-ti ajunga la rana creama cu corticoizi pt ca infecteaza. rana trebuie tratata cu betadine.
    succes tuturor cu aceasta nesuferita boala si sper sa fi fost de folos post-ul meu.

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna, Mihaela! Crede-ma ca ma abtin cu greu in acest moment sa nu imi dau si eu cu o crema cu corticoizi de o am prin casa pe aici. Dar eu inca rezist. Imi doresc foarte tare sa scap de boala asta fara doar "a suprima" boala.
    Oricum, sper sa fie de folos metoda ta pentru alti oameni si te rog sa ne tii la curent cu evolutia. :) Multumesc pentru comentariu!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna Irina,
      Ne poti spune te rog cum a mai evoluat boala si ce ai mai facut intre timp?
      Ai mai urmat tratament cu homeopate?
      Multumesc. Maria.

      Ștergere
    2. Buna, Maria!
      Nu stiu daca ai mai citit postarile mele. Am scris acolo ce am mai facut. Dar oricum nu am mai scris de mult timp. Da, doar tratament homeopat am mai urmat dar nu am scapat de tot. Adica am perioade cand imi dispare si perioade cand apare si atunci ma duc la homeopat si scap. Nu vreau sa folosesc corticoizi si nu voi folosi. Incerc, in acelasi timp, sa nu ma mai enervez la acei triggeri care imi pornesc bubitele.

      Ștergere
    3. Buna, Irina,
      Si eu ma confrunt cu aceasta dishidroza. Mi-a aparut acum cateva zile pe picioare si intre timp s-a extins si in zona mainilor. Initial, am pus totul pe seama sarcinii mele avansate (37-38 saptamani) si a schimbarilor hormonale. Apoi, nemaisuportand mancarimile, am ajuns si la dermatolog, care m-a diagnosticat cu usurinta si mi-a prescris Elocom crema, o data pe zi, la pranz-seara, timp de 7-10 zile. Sunt abia dupa o zi de tratament, mancarimile sunt aproape insuportabile, atunci cand sunt, iar degetele de la maini sunt usor umflate. Sa speram ca aceasta crema o sa isi faca, totusi, efectul. Din cate mi s-a spus, fenomentul apare din pricina sistemului imunitar scazut, in cazul unui virus, microb, infectii... In ceea ce ma priveste, dat fiind faptul ca am toate analizele la zi, totul a fost pus pe seama unei viroze puternice... sper sa fie doar asta si pe masura ce ma intremez, sa scap si de aceasta afectiune absolut innebunitoare! Multa sanatate si nervi tari!

      Ștergere
    4. Buna, Ioana! Si mie mi-a aparut dupa prima sarcina la o luna-doua. Si eu chiar cred ca au fost niste schimbari hormonale/dezechilibre interne care au provocat-o. Iti doresc sa scapi repede de ea. Eu nu am scapat, nici acum dupa 3 ani, pe sarcina cu cel de-al doilea copil a fost mult mai bine si acum de cateva luni e mai ok. Dar m-am relaxat foarte tare in ceea ce o priveste. O iau ca atare. Sanatate multa iti doresc!

      Ștergere
    5. Ai putea incerca in timpul crizelor de mancarimi sa pui zona afectata sub apa rece sau o compresa rece. La mine functioneaza. Bafta!

      Ștergere
  3. Buna dragilor aceeași boala nenorocita o am si eu de câțiva ani .consultatii la medici creme pe care la cât dd multe am folosit nici nu le mai țin minte pastile si tincturi si ceaiuri zeci . Am făcut baie la mâini si tălpi chiar si cu propria urina la cat de disperata eram . Am stat 4 luni cu picioarele bandajate deoarece atunci când basicutele astea nenorocite pun stăpânire pe picioare nu prea mai ai scăpare pentru ca atunci când pășeam aveam senzația insuportabila de mâncărime si ieșeau încontinuu apoi se spărgeau pielea se usca , crăpături cu sânge etc etc Când credeam ca se vindeca ieșeau altele si tot așa la nesfârșit pana când cineva mi-a vorbit de o doctorița don Timișoara Pierzandu-mi încrederea im medici la început nici nu am vrut sa mai aud dar prietena mea a sunat pe doctorița care i-a spus sa merg la ea si sa am încredere im ea ca m-a poate vindeca Am hotărât sa merg La prima întâlnire sa uitat doar la mâini , eu i-am spus ca picioarele sunt mai rău dar nu sa uitat la ele Mi-a zis doar atât Ai încredere in mine după o săptămana am fost iar programată Când am mers la ea i-am spus ca încă mai am mâncărimi si îmi mai ies iar ea a zis din nou Ai încredere in mine ca am învățat sa tratez boala asta de la un mare profesor care si el a avut-o la rândul lui pe săptămana ce trecea mâncărimile erau mai rare si iată ca acum după aproape 4 luni de tratamente care nu sint exagerat de scumpe pe lângă suferința noastră in sfârșit am mâinile si picioare curate dar încă continui tratamentul peste doua luni am iarăși programare SUNT FOARTE MULȚUMITĂ apropo am uitat sa spun tratamentul este homeopat Sper sa pot ajuta pt ca știu cât de rea este aceasta boala nenorocita . Nr meu pt cine vrea este 0720002575 SĂNĂTATE VA DORESC

    RăspundețiȘtergere
  4. Bună, mă confrunt cu problema asta de anul trecut în vara. Problema mea este ca mă aflu în Anglia. Doctorii ăstia sunt cei mai prosti doctori pe care i-am întâlnit vreodată. Când am fost prima data cu problema mi-au zis ca am negi. Mi-au dat un gel care îmi arde pielea. Arătăm ca un zombi. După care mi-au zis ca am o alergie și mi-au dat steroizi. Mie îmi explodau pur și simplu. Zona de la picioare s-a infectat. Nici nu pot pași. Am început sa intru în depresie pt ca văd ca se extind rău. Tot eu am descoperit de pe net ca am dishidroza. Nu știu ce sa mă fac ! Sunt disperata !

    RăspundețiȘtergere